Ziekte, zorgen, stress en verdriet kunnen ervoor zorgen dat je je uitgeput voelt. Je gaat echter maar door vanwege allerlei verantwoordelijkheden die er op je schouders rusten.
Vakantie is een goede graadmeter hoe het met je gesteld is.

De afgelopen 10 jaar kwam ik door allerlei oorzaken, zoals hierboven genoemd, uitgeput op het vakantie adres aan. Mijn energie was op. Leuke dingen ondernemen, zoals zwemmen met de kinderen, gingen niet van harte. Uitgeteld lag ik minstens een week bij te komen op een zonnebedje in de schaduw, en zelfs een boek lezen was mij al te veel. Het was niet leuk om dat te ervaren. Het klopte namelijk niet met de Marlies die ik ooit was.

Afgelopen jaar heb ik keuzes gemaakt. Ik heb beseft dat ik mijzelf tijd mag gunnen om aan mijn eigen fitheid te werken en rust te nemen.
Dat vond ik héél moeilijk. En nog steeds. Ik heb nog altijd de neiging om anderen voor te laten gaan. Het kost mij moeite om mijn eigen grenzen te bewaken.

Maar dit leerproces heeft zijn vruchten afgeworpen: in deze vakantie heb ik enorm veel zin om de dag te beginnen, sta ik vroeg op om naar buiten te gaan voor de rest wakker is en wil graag van alles ondernemen met het gezin. Ik ben weer energiek en daardoor veel gezelliger.

Je fit voelen heeft niet alleen te maken met voeding en beweging. Voldoende ruimte voor jezelf creëren en vasthouden is minstens zo belangrijk.

Fitheid voor lichaam en geest.
Liefs, Marlies