Ik_houd_niet_van_dietenIk niet. Ik heb het namelijk ooit eens heel serieus gedaan.

Altijd ben ik wel bezig met een gezonde leefstijl. Dat stamt al uit mijn jeugd door de topsport die ik heb gedaan en de opvoeding die ik heb gehad. Eén keer in mijn leven heb ik op advies van mijn zwemtrainer een sportdieet gevolgd via een sportdiëtiste. Daar haalde ik een enorm goed resultaat op, hoewel ik wel regelmatig stiekem een aantal sneden meer brood at dan mijn dieet voorschreef. Ik was natuurlijk niet helemaal eerlijk geweest over wat ik op de dag precies at. 

Met dat sportdieet van bijna 30 jaar geleden werd ik wel erg fit, slank en sterk. Ik was echt in topvorm. Ik at minder brood en meer fruit, rauwkost en kwark. Gedurende een aantal weken was ik erg streng voor mijzelf. Daarna kon ik dat niet meer goed volhouden en werd ik uiteindelijk zwaarder dan ik voor het dieet was. Ik denk dat ik toch wat aan de lage kant qua calorieën zat.

Sindsdien ben ik altijd ongeveer op hetzelfde gewicht gebleven, met een enkele keer een kleine uitschieter omhoog of naar beneden. En de laatste jaren houd ik mijn vetpercentage goed in de gaten. Ik vind het belangrijk voor mijn gezondheid dat dat constant en gezond blijft.

In mijn begeleiding neem ik mijn eigen ervaring mee. Ik heb de ervaring dat streng diëten niet werkt. Ja, wel op korte termijn. Maar wil je blijvend aan jezelf werken dan mag het bést leuk blijven. Daar heb ik goede tips voor.

Fitheid voor lichaam en geest. Liefs, Marlies.