De afgelopen weken was ik van plan om het ritme van voor de schoolvakantie weer op te pakken. Maar dat ging mij niet zo gemakkelijk af als ik van tevoren had bedacht.

Ik had een heerlijk lange rustperiode van 5-6 weken achter de rug, een periode zonder afspraken en verplichtingen. Ik zou vol energie van start gaan en de plannen voor het verder uitbouwen van mijn bedrijf gestalte gaan geven.

Maar het liep wat anders.

Van tevoren had ik rekening gehouden met de reguliere afspraken die voor de schoolvakantie al gepland waren en die horen bij een nieuw seizoen. Door de rust van de vakantieperiode was ik wel even vergeten hoeveel tijd dit alles ongemerkt in beslag neemt. En waar ik helemaal niet over had nagedacht was dat er bij de start van een nieuw schooljaar en en een nieuw sportseizoen ook een stroom van informatie op gang komt. Zaken waar je wel van op de hoogte wilt zijn.

Op zich is dit allemaal nog goed te behappen. Maar dan gebeurt er wat onverwachts, een paar dingen tegelijk. En die paar dingen zorgen ervoor dat je dagen ineens heel snel vollopen. Wat doe je dan?

Ik heb de discipline om alles af te maken wat ik mij voorneem. Dat vond ik altijd een handige eigenschap want het bracht mij verder. Ik werkte een periode enkele stappen harder en langer en hield daarmee alle schoteltjes in de lucht. Over het algemeen liet ik er niet snel een vallen. Een schoteltje dat valt is voor mij een teken dat ik faal.

Het lukte de afgelopen weken echter niet om tijd vrij te maken voor de plannen die ik had gemaakt. Daar baalde ik van. Ik merkte namelijk dat het wel hard nodig was om die plannen ten uitvoer te brengen. Dat gevoel heb ik wel weer losgelaten. Ik koos er namelijk bewust voor om een aantal schoteltjes niet hoog te houden maar om er enkele naast mij neer te leggen. Ik pak ze op een later moment wel op.

Het maakt mij soms onrustig, die neergelegde schoteltjes, waar nu niets mee gebeurt. En tegelijkertijd geeft het mij de ruimte die ik op dit moment nodig heb. Daardoor ben ik minder gestrest en minder vermoeid. Ik zit beter in mijn vel en in mijn energie. Dat is mij nog nooit eerder gelukt in zo’n drukke periode.

Liefs, Marlies

Fitheid voor lichaam en geest